Tijdcollecte Diaconie en Present

Stichting Present stimuleert ‘omzien naar elkaar’

Tijdens de ochtenddienst van zondag 17 september willen we je middels een tijdcollecte graag enthousiast maken voor de projecten van Stichting Present Groningen. We zouden het als diaconie geweldig vinden als een groot deel van onze gemeente dit najaar zich een dag inzet voor de kwetsbare medemens in Groningen.

Brug tussen mensen

Stichting Present Groningen is een organisatie die de betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden wil stimuleren en organiseren. Als ‘vrijwilligersmakelaar’ biedt Present groepen burgers de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door zich onbetaald en op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Present werkt vanuit een christelijk, sociale motivatie en wil zo in de samenleving een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

De tijdcollecte.

Bij binnenkomst 17 september krijgt iedereen een kaart. Hierop staan een drietal datums (21 oktober, 4 november en 25 november) en verschillende activiteiten: tuinieren, verhuizen, schoonmaken, sausen, etc. Hierop kan je aangeven op welke datums je beschikbaar bent en welke activiteiten je zou willen doen.

Tijdens de tijdcollecte worden deze kaarten opgehaald door de diaconie.

In de week erna worden door stichting Present op basis van de opgegeven activiteiten en datums groepen samengesteld. Je wordt op slechts één van de opgegeven datums ingedeeld in een groep, hoe meer datums je aankruist hoe makkelijker het voor Present is om groepen te maken. Op 27 september is er een informatieavond voor alle gemeenteleden die zich hebben opgegeven. Hier worden de groepen bekend gemaakt en wordt uitgelegd hoe het verder in zijn werk gaat.

Hoe werkt het verder?

Stichting Present Groningen zoekt voor de groepen geschikte hulpvragen. De groep en hulpvraag worden aan elkaar gekoppeld in een eenmalig project. Elk project geeft voldoening en plezier. Daarnaast is de ontmoeting met de ander een hele waardevolle ervaring. Als deelnemer geef je niet alleen, je ontvangt ook!

Daarom: van harte aanbevolen!

Namens de diaconie

Albert van der Heide

Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.” Matteus 25: 35 en 36

Geen reacties