Alpha en Youth Alpha cursus

Alpha is een cursus om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Als je (nog) niets of weinig weet van het christelijk geloof is dit een mooie en gemakkelijke manier om hierover meer te weten te komen. En ook als je vragen hebt of je geloof eens wat wilt verdiepen is deze cursus zeker aan te bevelen. Al heel wat mensen uit Hoogkerk en omstreken zijn je voorgegaan.

In Hoogkerk wordt zowel de Alpha als de Youth Alpha gegeven. De Alpha is bedoeld voor volwassenen en de Youth Alpha voor jongeren. Tien avonden en een weekend verdiep je je samen in onderwerpen als:
- Wie is Jezus en waarom stierf hij aan het kruis?
- Waarom zou ik Bijbellezen en hoe werkt bidden?
- Wie is de heilige Geest?

De avonden zijn leerzaam, maar tegelijk ook gewoon leuk. Een avond ziet er als volgt uit:
- Je gaat eerst samen eten. Zo leer je elkaar op een ontspannen manier steeds beter kennen.
- Na het eten wordt het onderwerp van de avond ingeleid met een praatje. Daarna praat je in een kleine groep hierover door. Tijdens deze gesprekken is er alle ruimte voor jouw vragen.
Om een indruk van de cursussen te krijgen, kun je de volgende filmpjes bekijken:

Alpha:

Youth-Alpha:

In september 2015 start er in Hoogkerk weer een Alpha en in januari 2016 een Youth Alpha.
Als je hierover meer wilt weten of je voor de cursus op wilt geven, mail of bel dan naar:

Alpha:
E-mail alpha@gkvhoogkerk.nl