Doe mee aan de Marriage Course

MC-Standaardbeeld-1000x667

We willen in Hoogkerk starten met een Marriage Course. De Marriage Course is net als de Alpha cursus een initiatief van Alpha Nederland. De Marriage Course is bedoeld voor (echt)paren die graag willen investeren in hun relatie. Het is diepgang, maar ook samen een verzorgd avondje uit. Na de cursus heb je zeven romantische diners gehad én heb je meer inzicht in jezelf, je partner en jullie relatie.

Dineren en praten
Hoewel je de cursus volgt met andere stellen, ligt de focus op jullie beiden. Je gaat met z’n tweeën aan tafel in restaurant ‘Het Anker’ voor een diner bij kaarslicht. Inleidingen, video’s en presentaties volg je met de andere stellen. De werkvormen doe je met z’n tweeën waarbij je voldoende privacy hebt om weer eens echt samen te praten over:

• Het leggen van sterke fundamenten voor  jullie relatie
  • De kunst van communicatie
  • Het oplossen van conflicten
  • De kracht van vergeving
  • De impact van familie – verleden en heden
  • Goede seks
  • Liefde in actie

Invulling cursusavond
Elke bijeenkomst begint om 19 uur met een maaltijd waarin je gelegenheid hebt om samen met je partner even te ontspannen. Na de eerste inleiding (rond 19:45 uur) doen jullie beiden (vanaf 20 uur) de oefeningen uit het werkboek en bespreken jullie de uitkomsten met elkaar. Er zijn géén groepsgesprekken, het draait om jullie beiden en jullie relatie. Gedurende de avond wisselen inleidingen en oefeningen elkaar af. De avond eindigt om 22 uur. Elke avond eindigt met een aantal huiswerkoefeningen om later samen over verder te praten.

Voor wie?
De cursus is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaren samen bent of meer dan dertig jaar getrouwd. Er is plaats voor maximaal 7 stellen (vol = vol).

Data [aangepast]
Woensdagavond: 13 februari – 27 februari – 6 maart20 maart – 3 april – 10 april – 8 mei
Telkens 19-22 uur.

Kosten
Aan de cursus zijn kosten verbonden voor het werkboek, cursusboek (optioneel) en de maaltijden en catering. De kosten zijn ca. € 175,- per stel. Daarvoor ga je 7 keer uit eten ;-) Mochten de kosten een belemmering zijn dan vinden we daar een oplossing voor.

Opgave
Bij Harry en Roelie van der Laan. Per e-mail (laan94@zonnet.nl) of telefonisch (06 3362 5178).

Meer informatie?
Via onderstaande link kun je een PDF-bestand downloaden. Hierin staan naast de informatie van hierboven, ook vijf redenen om mee te doen en een paar voorbeelden uit het werkboek zodat je een indruk krijgt van de werkvormen op de avonden. Wanneer je meer wilt weten, kun je een van ons bellen, mailen of langskomen om de cursusmaterialen in te zien.

Cursusinformatie Marriage Course

Groet,