Het Anker

Het verenigingsgebouw ‘t Anker bestaat sinds 1990 in haar huidige vorm. Toen werd bij een grote verbouwing en een gedeeltelijke aanbouw van de kerk ook het verenigingsgebouw gerealiseerd. Het oorspronkelijke gebouw, dat dateerde uit 1960 moest deels plaatsmaken voor een nieuwe vleugel van het kerkgebouw. Sinds de verbouwing van 1990 bestaat ‘t Anker uit maximaal zeven zalen; twee aparte zalen en een grote zaal die door middel van scheidingswanden in vijf compartimenten kan worden verdeeld. Naast de vergaderzalen beschikt ‘t Anker over een ruime keuken en twee toiletgroepen.

‘t Anker wordt vrijwel elke avond gebruikt voor vergaderingen en bijeenkomsten. De kerkenraad heeft er wekelijks overleg en veel commissies vergaderen er maandelijks. In de grote centrale hal vinden op zondagochtend voor de kerkdienst veel ontmoetingen plaats tussen gemeenteleden. Elk adres heeft er een eigen postvak voor de kerkelijke correspondentie. Ook zijn er een garderobe en een leesplank te vinden. Door de grootte van de hal leent deze zich ook uitstekend voor gezamenlijk koffiedrinken aansluiten op een samenkomst. Met name op Christelijke feestdagen wordt hiervan gretig gebruik gemaakt.